Bieżący numer

Spis treści
Prenumerata
Polska Stomatologia Dziecięca

Zostając prenumeratorem, zyskujesz więcej:

• dostęp online do rocznika 2016
  • darmową dostawę wszystkich numerów
  • rabaty na udział w konferencjach i szkoleniach Instytutu PWN
  • 30% zniżki na wybrane książki z Twojej dziedziny
  • dodatki tematyczne z 50% rabatem

cena od
159.90zł

W „Polskiej Stomatologii Dziecięcej” publikowane są zarówno artykuły oryginalne, poglądowe, jak i opisy przypadków. Czasopismo to swoiste kompendium, w którym można znaleźć zarówno rzetelną, opartą na dowodach naukowych, jak i praktyczną wiedzę.

Poruszany jest szeroki zakres tematów związanych z opieką stomatologiczną nad dziećmi. Począwszy od zaburzeń rozwoju i wyrzynania zębów, profilaktyki, najnowszych metod diagnostyki i leczenia choroby próchnicowej i jej powikłań, po postępowanie z pacjentami z wrodzonymi nieprawidłowościami zmineralizowanych tkanek zębów, chorobami ogólnoustrojowymi i niepełnosprawnościami. Ważnymi tematami, na które zawsze znajdzie się miejsce w naszym czasopiśmie, jest traumatologia zębów i psychostomatologia dziecięca. W „Polskiej Stomatologii Dziecięcej” publikowane będą również rekomendacje oraz wytyczne polskich, europejskich czy światowych towarzystw pedodontycznych.

Poza częścią naukową będzie można znaleźć w czasopiśmie porady oraz praktyczne informacje na temat materiałów stomatologicznych, produktów dla dzieci, obowiązującego prawa medycznego oraz aktualną listę kursów i szkoleń z dziedziny pedodoncji na dany kwartał.