Bieżący numer

Spis treści
Prenumerata
Polska Stomatologia Dziecięca

Zostając prenumeratorem, zyskujesz więcej:

• dostęp online do rocznika 2016
  • darmową dostawę wszystkich numerów
  • rabaty na udział w konferencjach i szkoleniach Instytutu PWN
  • 30% zniżki na wybrane książki z Twojej dziedziny
  • dodatki tematyczne z 50% rabatem

cena od
159.90zł

W najnowszym numerze znajdziesz:

• odpowiedź na pytanie, które szczoteczki są najlepsze w codziennie higienie u dzieci w artykule dotyczącym różnych rodzajów szczoteczek do zębów i wpływie czynników na poprawę skuteczności usuwania płytki nazębnej u dzieci
  • interesujący sposób regeneracji kości przy użyciu ludzkiej zdemineralizowanej zębiny uzyskanej z usuniętych lub utraconych w wyniku urazu zębów. Metoda wydaje się być bardzo obiecująca i rozwojowa, namawiajmy więc rodziców do przechowywania usuniętych lub zwichniętych zębów swoich dzieci – może w przyszłości będą mogły być ponownie wykorzystane
  • artykuł zajmujący się analizą treści publikowanych w intrenecie na temat fluoru. Każdy z nas na co dzień spotyka się z negatywnym stanowiskiem rodziców na temat profilaktyki fluorowej, dlatego każdy lekarz dentysta powinien znać główne argumenty przeciwników fluoru oraz posiadać wiedzę opartą na dowodach naukowych potwierdzającą bezpieczeństwo stosowania fluorków w ramach profilaktyki stomatologicznej
  • ciekawy opis przypadku leczenia pourazowej resorpcji przyszyjkowej u nastoletniego pacjenta w zębie siecznym bocznym z wykorzystaniem biokompatybilnego krzemianu wapnia
  •  postępowanie we wbiciu zębów mlecznych, w następstwie których istnieje wysokie ryzyko zaburzeń rozwojowych zębów stałych.